Biografia



Vaig nàixer a Alcoi un 30 d'octubre de 1964. Fins els 18 anys vaig viure-hi al Barri Sant Maure, un 
barri de nova creació en una de les zones més marginals d'Alcoi.

A l'escola es parlava castellà, sense concessions, i tot i que hi estaven els Salesians al barri, els meus pares em van apuntar a la pública del barri. Una escola tercermundista que no desentonava gens amb el barri, que no tenia edifici central ni biblioteca i ni tan sols pati. Cada curs ocupàvem un baix del barri en el qual l'aula era un local amb taules, cadires i una pissarra. El pati era el solar més pròxim, o el mateix carrer, amb cotxes inclosos. Continuar estudiant va resultar una conjunció estranya d'unes ganes inexplicables d'estudiar, una família que recolzava el treball i algun que altre mestre que va intentar encomanar-nos el gust per l'estudi. Això, i les beques, sense les quals hauria estat impossible.
A l'institut Pare Vitòria vaig cursar el Batxillerat, que no era tant diferent al que es fa ara. Allí em va picar el cuquet de la filosofia només me la presentà una professora de filosofia de les que s'il·lusionaven amb el que feien, de les que encomanaven el virus del saber. 
A la Facultat de Filosofia de la Universitat de València vaig
aprendre la filosofia acadèmica i alguns professors i professores em van mantenir viu el gust per aquesta disciplina, si bé vam haver d'aguantar moltes assignatures inútils i molt professorat descoratjador. Amb tot, el balanç va ser positiu i en acabar la llicenciatura vaig preparar les oposicions a professor de secundària que vaig aprovar aquell mateix any,
A partir d'ahí he recorregut alguns instituts del País, no massa certament, però en tots m'he implicat en el seu funcionament. Dos anys a l'institut El Cid de València.
El primer destí definitiu va ser a la Secció de Bup de Chiva. Un institut molt menut en el qual donava classe a tot l'alumnat del centre i la dotzena de professorat que constituirem el claustre erem com una pinya.
Fins que arribà la Logse i es creà l'IES de Chiva, conjuntament amb
el centre d'FP que tenia la localitat. Allí vaig desenvolupar el càrrec de cap d'estudis i van ser els anys més durs de treball però en els quals més vaig aprendre. Sempre he pensat que tot el professorat hauria de desempenyar algun càrrec en algun moment de la seua carrera professional. Aquest centre acabà transformant-se en l'IES Marjana de Chiva en el qual encara vaig estar un curs com encarregat de menjador.
He treballat com a professor de Filosofia a l'IES Escultor En Francesc Badia de Foios, on he format part d'un dels equips directius que han dirigit el centre com a vicedirector. 
Des del curs 2017/18 soc professor de filosofia a l'IES Ramón Llull de València.

Entrevista en Youtube a Re.school

Entrevista a la Cadena Ser. Ràdio València. 5/01/21. amb motiu del llibre Generació C.


Entrevista a l'Agència EFE, amb motiu de la publicació del llibre Generació C ací. També ha aparegut a La Vanguardia, en aquest enllaç i aquest altre

Entrevista a la Revista Futura amb motiu de Política per a joves inquiets.




Intervenció en El matí, d'àpunt, el 2 d'abril de 2019 hem parlat de i , i m'han convidat a dir la meua sobre L'infinit a les teues mans, Podeu trobar al 1h, 55' la meua intervenció

Entrevista a la Revista L'Illa 49, pàgina 13. Sobre El sabor de la ciutadania, per Víctor Maceda.

Capità de l'equip de l'IES Ramon Llull en la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, (@xarxavives) durant quatre participacions i quatre classificacions per la fase final. Fase final 19, suspensió x covid el 20, Subcampions 2021 i campions 22. Gràcies per tant! Entrevista al programa Proxima parada d'Àpunt radio, el dia 7/04/22
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge